Članovi Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika iz Niša postigli su izuzetan uspeh na nedavno održanom Međunarodnom kulinarskom festivalu “Biser mora”, osvojivši ukupno 13 medalja.

“Na festivalu koji se održao u Supetru, na ostrvu Braču, ekipa iz Niša se vratila sa sedam zlatnih, dve srebrne i četiri bronzane medalje”, izjavila je predsednica udruženja Ančica Dimitrijević.

Uspeh niških kulinara

Između ostalih, Irena Antić je osvojila zlatnu medalju za rad u marcipanu, bronzanu medalju za pripremu deserta u boksu, i srebrnu medalju za vegansku kuhinju.

“Dimitrijevićeva je podsetila da je 19. po redu takmičenje ‘Biser mora’ organizovao Kuvarski savez ŠKMER. Takmičenje je otvoreno za škole, fakultete, profesionalne kuvarice i amatere”, dodala je ona.

Uspeh niških kulinara

“Daniela Veljković osvojila je u kategoriji artistike dve zlatne medalje, u kategoriji rada u marcipanu jednu zlatnu i jednu bronzanu medalju, a u kategoriji rižota bronzanu medalju. Njeni radovi, kao što su ‘Orlovo gnezdo’, ‘Faberžeovo jaje’, ‘Nakit’, ‘Šumska idila’, privukli su najviše pažnje”, istakla je Dimitrijevićeva.

Pročitajte i SweetNI krem – Ukusna inovacija bez dodatog šećera osmišljena od strane niških talenata.