Mlada skijašica Dunja Đorđević

Mlada niška skijašica Dunja Đorđević, višestruka šampionka Alpskog kupa Srbije i Državnog prvenstva Srbije u veleslalomu, bila je specijalni gost predsednika Gradske opštine Medijana, Nebojše Kocića.

Dunja je svoje prve skijaške korake napravila tek što je napunila 2 godine, te se skijanjem bavi punih 9 godina, a takmiči već 6 godina. Član je skijaškog kluba “Besna Kobila” iz Vranja (BKV), a prve 3 takmičarske sezone bila je član skijaškog kluba Niš (NIN). Ističe da je ovaj sport zavolela zbog porodičnih izleta na skijanje, kao i rekreativnog bavljenja biciklizmom i planinarenjem sa roditeljima i bratom Nikolom.

Mlada skijašica Dunja Đorđević

Njeni roditelji, Milena i Nenad, ističu da je teško finansijski i organizaciono pratiti sve aktivnosti i takmičenja, ali da je privilegija imati takvo dete. Njihov cilj je da Dunja i njen brat Nenad, koji takođe pokazuje talenat, ne samo za sport, već i za prirodne nauke, izrastu u jake i odlučne ljude.

Dunja je odličan učenik V-2 razreda osnovne škole “Učitelj Tasa” u Nišu, uspešno usklađujući školske obaveze sa sportskim aktivnostima. Pored skijanja, aktivno trenira odbojku u OK “Desetka” i atletiku u AK “Železničar”. Postiže izuzetne rezultate i kao učenica III razreda Osnovne Muzičke škole u Nišu, na odseku gitara.

U poslednjih 5 godina, Dunja je osvojila 4 duple titule u alpskom skijanju i ima preko 50 medalja sa raznih takmičenja. Alpski kup Srbije predstavlja najviši rang takmičenja u Srbiji, dok je Državno prvenstvo Srbije trka sa najvišim značajem od svih trka Alpskog kupa, jer pobednik dobija titulu državnog prvaka.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić je dočekao Dunju u svom kabinetu, gde su razgovarali o njenim sportskim uspesima i podršci koju opština pruža mladim talentima poput nje.

Mlada skijašica Dunja Đorđević

“Gradska opština Medijana uvek je tu za ovakve talente, kao što je Dunja, i uvek se trudi da im pomogne”, istakao je predsednik Kocić. “U okviru pronatalitetne politike, opština izdvaja sredstva za multitalentovanu decu, a podrška mladim sportistima deo je naše strategije za promociju zdravog načina života.”

Ujedno, predsednik je najavio raspisivanje konkursa za dodelu novčane pomoći za postupak vantelesne oplodnje, pružajući priliku mladim parovima da ostvare roditeljstvo uz finansijsku podršku opštine.

Pročitajte i Trostruka radost u porodici Ivezić uz podršku Gradske opštine Medijana: “Kolica za trojke kao znak pažnje”