trojke bebe medijana kolica

Predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić, u svom kabinetu ugostio je porodicu Ivezić iz Brusa, Milicu i Vladimira i njihove tromesečne bebe – Davida, Divnu i Bogdana. Ovom prilikom, predata su im na korišćenje kolica za trojke, koja je prethodno koristila jedna niška porodica, a koja je Gradskoj opštini donirao niški Žitopek.

“Ivezići su se obratili našoj opštini za pomoć, iako ne žive na teritoriji Niša, a mi smo im sa velikom radošću izašli u susret“ izjavio je predsednik Kocić i dodao: „Ovo je samo jedan od načina na koji centralna niška opština podstiče povećanje stope nataliteta, a u skladu sa državnom pronatalitetnom politikom.“

trojke medijana kolica bebe

Foto: Gradska opština Medijana

Finansiranje vantelesne oplodnje bračnim parovima, koji imaju problema sa dobijanjem potomstva, još jedna je od aktivnosti koje Gradska opština Medijana sprovodi na polju podizanja nataliteta. Najveća niška opština svakom prvorođenom detetu u radnoj nedelji na teritoriji opštine daruje 10.000 dinara, svakom trećerođenom detetu u porodici 120.000 dinara, a od 2023. godine dodeljuje naknadu za svako četvrto dete, u iznosu od 150.000 dinara jednokratne pomoći, i za svako peto dete, novčanu pomoć u iznosu od 200.000 dinara.

Majka trojki, Milica Ivezić zahvalila je Gradskoj opštini Medijana na ustupljenim kolicima za trojke, jer se na našem tržištu teško nalaze, a i ukoliko ih ima, cena je previsoka za njihov porodični budžet, i dodala, da su bili iznenađeni i oduševljeni pozivom, imajući u vidu da ne žive na teritoriji Grada Niša. Ova porodica potomstvo je čekala 8 godina, a trojke su rođene u trećem pokušaju procesa vantelesne oplodnje.
Ivezići će imati obavezu da kolica vrate opštini kada mališani odrastu, kako bi opet bila prosleđena nekoj drugoj višečlanoj porodici.

trojke medijana kolica bebe

Foto: Gradska opština Medijana

Gradska opština Medijana je inače, više puta pozivala porodice iz Niša i sa svog područija, da se jave ukoliko su im takva kolica, potrebna. Porodici iz Brusa su ovom prilikom uručeni i drugi prigodni pokloni.
Da podsetimo, prioritet u radu Gradske opštine Medijana je pronatalitetna politika, po čemu je najveća niška opština postala prepoznatljiva u celoj Srbiji, i kao peta opština po izdvajanjima za ovu oblast dobitnik je nagrade „Ponosna kolevka“.

Pročitajte i Medijana poziva male Konstantine.