Gradska opština Medijana, sa srcem punim ponosa, pruža porodicama priliku da se pridruže ekskluzivnom prijemu za decu čija imena nose veličanstveno ime Konstantin. Ovaj poseban događaj, organizovan po prvi put, odvija se u spomen na cara Konstantina, prvog hrišćanskog cara, čija dela i danas plene inspiracijom.

“Pozivamo roditelje sa područja Grada Niša, čija su deca rođena od 27. februara 2023. do 1. februara 2024. godine i ponosno nose ime Konstantin, da se prijave za ovu izuzetnu priliku. Prijavu mogu podneti lično u prostorijama Gradske opštine Medijana (Ulica Pariske komune bb, kancelarija br. 3) ili putem mejlova: gomedijana@medijana.rs i pjelena@medijana.rs.”, saopštili su.

Prijave treba da sadrže osnovne informacije o roditeljima, adresu i obavezan kontakt telefon, uz priložen skenirani izvod iz matične knjige rođenih deteta. Rok za slanje prijava je do 20. februara 2024. godine, a sam prijem planiran je za 27. februar – dan kada je rođen car Konstantin.

Ova prilika nije samo počast svetom caru Konstantinu već i jedinstvena prilika za roditelje da dele poseban trenutak sa svojom decom u atmosferi koja slavi veličanstvenu istoriju grada Niša.

Pročitajte i Međunarodni festival muzike “Constantinus” prvi put u arheološkom parku Medijana.