Kuglanje niš, penzioneri

Foto: Grad Niš

U trećem dobu, niški penzioneri pronašli su izvor radosti i rekreacije u rekreativnom kuglanju. Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, zajedno sa direktorkom Sportskog centra „Čair“, Brankom Aranđelović, posetila je ove aktivne penzionere i lično se oprobala u obaranju čunjeva.

Ovi zaljubljenici u kuglanje koriste besplatne termine koje im je omogućio grad. Njihova strast prema kuglanju sada dolazi do izražaja kroz redovne treninge dva puta nedeljno u renoviranoj kuglani kod bazena u Sportskom centru „Čair“.

Gradonačelnica Sotirovski naglasila je da će Grad nastaviti sa unapređenjem usluga za starije sugrađane. U naredna dva meseca, planira se obezbeđivanje besplatnog gradskog prevoza za sve penzionere starije od 65 godina, dok trenutno ovu pogodnost koriste penzioneri stariji od 70 godina.

Kuglanje, Niš, penzioneri

Foto: Grad Niš

Direktorka Sportskog centra „Čair“, Branka Aranđelović, istakla je važnost fizičke aktivnosti za penzionere, podržavajući njihovu posvećenost kuglanju kao sredstvu očuvanja zdravlja i zajedništva.

Osim što pruža fizički izazov, kuglanje predstavlja i izuzetnu priliku za socijalizaciju i stvaranje prijateljstava među penzionerima. Atmosfera u kuglani često je ispunjena smehom i radosti, dok se penzioneri međusobno bodre i dele iskustva, pružajući jedni drugima podršku.

Kuglanje, popularna rekreativna aktivnost, ne samo što pruža izuzetnu zabavu već i ojačava zajedništvo i fizičko zdravlje. Ova dinamična igra zahteva preciznost, koncentraciju i taktičko razmišljanje. Kroz bacanje kugle ka čunjevima, igrači testiraju svoje veštine i trude se postići što bolje rezultate.

Ovaj sport ima dugu tradiciju i široku popularnost širom sveta, bilo da se igra profesionalno ili rekreativno. Osim što pruža izazov za motoričke sposobnosti, kuglanje je i društvena aktivnost koja okuplja ljude svih uzrasta. Kroz smeh, radost i rivalstvo, kuglanje stvara prijateljstva i podstiče zdravu konkurenciju.

Foto: Grad Niš

Članovi Kluba penzionera najavljuju osnivanje sportskog kluba, želeći se afirmisati i kao takmičari u svetu rekreativnog kuglanja. Ova inicijativa dodatno naglašava značaj podrške zajednice u očuvanju aktivnog i zdravog života za starije građane.

Pročitajte i Baka Vinka u 80. godini naučila da vozi “Fiću”.