Baka Vinka čitav život bavila se poljoprivredom u selu podno Suve planine. Oduvek je imala želju da nauči da vozi, ali za to nikada nije bilo prilike. Njen unuk odlučio je da baki ispuni želju i ustupio joj mesto za volanom njegovog “Fiće”.

“Nije bilo teško, sa unukom sve radim i idemo zajedno. Vožnja je laka teško da se rade druge stvari, teško bilo ranije da se pešači, pa se umoriš, ovo nije teško”, kaže baka Vinka.

Ona je vožnju učila uz veliku pomoć svog unuka. Sada postoje neka mesta gde usavršava svoje vozačke veštine. Vozi na obližnjoj livadi, ali na “glavni put” ne može jer ipak nema dozvolu.

Baka Jelica naučila da vozi sa 80 godine

Baka Vinka atrakcija na društvenim mrežama

“Spustim ručnu, okrenem ključ i gotovo krenem. Nije me strah, imam poverenja u unuka. On je uvek samnom i sve što mi kaže ja radim tako sam i naučila da vozim”, kaže Vinka.

Njen unuk Jutuber Jovo Mitrović često na svom kanalu i društvenim mrežama objavljuje snimke baka Vinke kako vozi ne samo “Fiću” već i druga vozila.

“To je bila njena želja i ja sam želeo da je naučim, nije bilo teško da je naučim da vozi, to sve zavisi od auta, a baba ima određeni nivo znanja za vožnju. Ako se brzine lako menjaju, ako je volan dobar, onda baba može da vozi bilo koji auto”, kaže Jovo.

Jutuber Jovo Mitrović naučio baku 80 godina da vozi

Jutuber Jovo Mitrović stigao je “Fićom” i do Kopaonika

Dodaje da je na svim društvenim mrežama i Youtube kanalu koji vodi ona najveća atrakcija.

Punu podršku baka Vinka ima i od unuke koja svoju baku naziva superherojem.

“Baka je meni superheroj zato što ona to radi iz ogromne ljubavi prema nama i prema Joci, jeste njoj bila želja da vozi, ali kada je prvi put sela za volan nije joj bilo svejedno i tu je bio Joca da je ohrabri”, kaže ona.

Pročitajte i Nišlijka Jelica sa 86 godina pliva, roni, a u bazen ulazi skokom na glavu.