program vantelesne oplodnje Medijana

Jelena Nikolić, jedna od mnogih koji su iskusili blagodeti programa vantelesne oplodnje finansiranog od strane Gradske opštine Medijana, predstavlja inspirativan primer kako ovaj program može promeniti živote. Jelena je u 45. godini postala majka uz pomoć ovog fonda, pružajući nadu i podršku mnogim parovima koji se bore sa neplodnošću.

Njena priča svedoči o tome kako podrška lokalne zajednice može biti presudna u ostvarivanju snova o roditeljstvu, čak i u zrelijim godinama. Sada, Gradska opština Medijana objavljuje otvaranje javnog konkursa za dodelu novčane pomoći za lečenje neplodnosti biomedicinski potpomognutim oplođenjem postupkom vantelesnog oplođenja. Svi zainteresovani mogu pronaći detalje o konkursu na zvaničnom sajtu Gradske opštine Medijana.

“Kada vam nedelja počne sa ovakvim gostom, šta da kažete? Mala Vasilija i osmeh mame Jelene su dokaz da ovo što radimo daje rezultate i čini srećnim mnogo ljudi. Imamo informaciju da još dve naše sugrađanke čekaju bebe iz programa naše opštine. I to je nama putokaz. Nastavićemo da pomažemo bračnim parovima koji žele da se ostvare kao roditelji, a to ne mogu prirodnim putem, jer nema veće sreće od novog člana porodice”, rekao je predsednik Kocić.

program vantelesne oplodnje  Medijana

Jelena kaže da je dugo čekala da se ostvari kao majka, i ta želja joj se ostvarila tek u 45. godini.

“Kada sam bila u 4. mesecu trudnoće dolazila sam kod predsednika opštine Medijana ‘da se pohvalim’ i evo sada, da vidi našu malu Vasiliju. Imajući u vidu da imam puno godina, celo to moje stanje u trudnoći je bilo iznenađenje za lekare”, kaže mama Jelena, uz napomenu da je beba potpuno promenila život nje i supruga, ali da njihovoj sreći nema kraja i da im ništa nije teško.

O još jednom, novom članu porodice još ne razmišljaju. Ali, budući da je u prvoj Jeleninoj trudnoći sve proteklo kako treba, ne isključuju mogućnost još jedne, vantelesne oplodnje.

Da podsetimo, Gradska opština Medijana preko programa VTO, Komisije sveta Petka, pomaže porodicama bez dece, da se ostvare kao roditelji. U budžetu opštine uvek su planirana sredstva za 20 bračnih parova. Ukoliko taj broj bude veći, sredstva će svakako biti obezbeđena, kao što je bio slučaj u 2023. godini kada je konkurisao 21 bračni par.

Pročitajte i Trostruka radost u porodici Ivezić uz podršku Gradske opštine Medijana: “Kolica za trojke kao znak pažnje”.