Foto: Grad Niš

U svečanoj atmosferi, gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, nedavno je uručila prestižne nagrade najboljim studentima i diplomcima sa niškog Univerziteta. Ovaj svečani događaj bio je prilika da se istaknu izuzetni akademski uspesi dvanaest najboljih studenata sa različitih fakulteta Univerziteta u Nišu, kao i dvanaest diplomiranih studenata koji su postigli izvanredne rezultate na osnovnim i master studijama, ocenom 10.

Ova svečanost bila je prilika da se uruče novčane nagrade u visini od 50 hiljada dinara svakom od nagrađenih studenata. Gradonačelnica Sotirovski, čestitajući nagrađenima, naglasila je da su oni ne samo ponos svojih roditelja i profesora, već i ponos samog grada Niša, budući da mladi ljudi predstavljaju temelj budućnosti.

Foto: Grad Niš

Sotirovski je izrazila duboko uverenje u snagu i znanje nagrađenih studenata, podvlačeći važnost njihove odluke da ostanu u svom rodnom gradu. Istovremeno, naglasila je da je obaveza grada stvoriti uslove koji će ih podsticati na ostanak. Uz to, najavila je niz inicijativa koje će doprineti razvoju nauke i tehnologije u gradu, uključujući proširenje Naučno-tehnološkog parka, izgradnju Omladinskog centra, otvaranje nove laboratorije na Elektronskom fakultetu, i podršku u izgradnji stanova za mlade naučnike.

Pored novčanih nagrada, najboljim studentima su uručene i diplome kao priznanje za njihov izuzetan doprinos. S druge strane, najbolji diplomci su, pored novčane nagrade, dobili i tradicionalne tombake kao simbol prepoznavanja njihovog truda i ostvarenih dostignuća. Ovaj svečani događaj označava ne samo lični uspeh nagrađenih studenata i diplomaca, već i zajednički uspeh celokupne akademske zajednice grada Niša.

Pročitajte i Studenti sa invaliditetom koji se školuju u Nišu dobili su nove, adaptirane prostorije na Filozofskom fakultetu (VIDEO).