U subotu, 10. februara, u 12 časova, EU info kutak organizuje još jednu uzbudljivu dečiju radionicu iz serijala “Kulturica” u Galeriji “Sinagoga” na adresi Davidova 2. Ovoga puta, fokus će biti na izložbi “Etnologija u muzeju: Šta oni tamo rade?” koja predstavlja muzejski svet i važnost uloge muzeja u društvu.

Ivana Gruden Milentijević, viši muzejski edukator Narodnog muzeja Niš, predstaviće dečijoj publici tajne muzejskog rada i zaduženja kustosa. Kroz priču o izložbi, mali učesnici će imati priliku da otkriju muzejski depo, upoznaju se sa procesom izrade muzejskih kartona i saznaju kako se čuva kulturno nasleđe jugoistočne Srbije.

Učešće na radionici je besplatno, a sve materijale obezbeđuje organizator. Deca uzrasta od 7 do 14 godina mogu se prijaviti do petka, 9. februara, putem formulara na sledećem linku: https://euinfo.civicatalyst.org/mali_kustosi_sinagoga.

“Pridružite nam se na ovoj zabavnoj i edukativnoj avanturi kroz muzejski svet! Kako bi se što većem broju mališana dala mogućnost da učestvuju, prednost učešća imaju deca koja nisu učestvovala na prethodnim radionicama u okviru ovog ciklusa”, kažu u EU info kutku u Nišu.

EU info kutak u Nišu realizuje serijal edukativnih radionica o kulturi namenjenih deci uzrasta od 7 do 14 godina, sa ciljem postavljanja temelja kulture kao sastavnog dela odrastanja i obrazovanja, a sve kroz igru, zabavu i interaktivno druženje.

“Serijal “Kulturica” radimo u saradnji sa ustanovama kulture iz Niša koje će deliti svoja znanja, kreativnost i veštine sa najmlađima, radeći na promociji kulturnog nasleđa, sličnosti i razlika u kulturi, istoriji i vrednostima između Srbije i zemalja Evropske unije”, ističu oni.

Pročitajte i Deca predškolskog uzrasta imaju “pravo” da preleže 8-12 virusnih prehlada u toku godine.