Foto: Udruženje “PIT”

Aurelia, kobila koju je vlasnik brutalno pretukao prošle godine u okolini Vlasotinca, sada čeka srećan život u novom domu u Salcburgu, Austriji. Veterinarska inspekcija u Leskovcu nedavno je donela istorijsku odluku, trajno oduzimajući Aureliu zlostavljaču i dodeljujući je Udruženju “PIT” iz Niša.

Uprkos teškim povredama koje je pretrpela, Aurelia je pokazala neverovatnu snagu i volju za životom. Udruženje “PIT” nastavilo je da se bori za nju, pružajući joj ljubav i negu tokom njenog oporavka. Njihova posvećenost donela je svetlu tačku u ovoj tužnoj priči, a nedavna odluka Veterinarske inspekcije znači da će Aurelia uskoro započeti novo poglavlje u svom životu.

Cela priča o Aurelii odjeknula je širom sveta, sa ljudima koji su izražavali podršku, brinuli se o njenom zdravlju i nudili smeštaj. Sve te poruke ljubavi i podrške pronašle su odjek u odluci da se Aurelii pruži trajni dom u Salcburgu.

“Od 05.05.2023.godine borili smo se. Borili smo se da odmah budeš sklonjena od nasilnika koji te je unakazio, narednih dana smo se borili da ostaneš živa obzirom na tvoje vrlo teške povrede, kasnije smo se borili da opet stekneš poverenje u ljude mnogo smo se borili i za pravdu i da tvoj zlostavljač bude osudjen. Draga Aurelia, ova borba je danas završena!”, kažu u Udruženju PIT.

Kako su istakli, po rešenju Veterinarske inspekcije u Leskovcu Aurelija je trajno oduzeta i dodeljena Udruženju “PIT”.

“Ovo je prvo rešenje o trajnom oduzimanju na jugu Srbije. Ona je danas jedna prelepa i predivna životinja koju čeka najlepši dom u Salzburgu, imaće svoje ljude koji će je voleti najviše na svetu kao što je volimo i mi. Hvala ti na svemu, naučila si nas šta je prava borba za život i borba za pravdu a posebno hvala svima koji su deo njene sada već srećne priče”, poručili su.

Muškarac koji je izvršio zlostavljanje osuđen je na tri meseca zatvora, dok je Aurelia pronašla podršku i toplinu u Niškom Zoo Planetu do selidbe u novi dom.

Pročitajte i Udruženje Zoo Planet u Nišu zbrinulo konja koga je vlasnik zverski tukao.