Foto: NURDOR

NURDOR poziva sve velikog srca da podrže male superheroje koji se leče od raka, s obzirom na alarmantan podatak da jedno dete dnevno oboli od ove bolesti u Srbiji. Povodom Svetskog dana dece obolele od raka, posebna inicijativa održaće se i u Nišu 15. februara, od 12 do 14 časova na platou kod Kalče. U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, organizovaće se dobrovoljno davanje krvi u prostoru Crvenog krsta od 11 do 15 sati istog dana.

NURDOR se zalaže za misiju da svakom detetu obolelom od raka bude dostupno najbolje moguće lečenje i nega, uz pružanje psiho-socijalne podrške celoj porodici kako bi lakše prebrodili dugotrajno, bolno i iscrpljujuće lečenje. U skladu sa tim, organizacija će tokom 2024. godine posebnu pažnju posvetiti promociji i unapređenju prava dece u bolnici, u skladu sa Poveljom o pravima dece u bolnici Evropskog udruženja za brigu o deci u bolnicama

“Samo uz podršku šire društvene zajednice, volontera, medija i donatora možemo biti snažan oslonac i podrška malim borcima koji svoje bitke vode u tišini. Samo zajedno, brinući o onima među nama koji ne mogu sami, možemo stvarati bolje društvo, poručuju organizatori”, kažu u NURDOR-u.

Pomoć oboleloj deci i mladima može se pružiti i slanjem SMS poruke sa tekstom 1 na 1150. Cena SMS poruke iznosi 100 dinara i važi za sve mreže.

Pročitajte i NURDOR organizuje najveću prodajnu izložbu dečijih crteža u više od 20 gradova u Srbiji kao pomoć deci oboleloj od raka.