NurdorNurodr

NURDOR obeležava Zlatni septembar – mesec podrške deci oboleloj od malignih bolesti, tako što će 23. septembra sa početkom u 12h organizovati najveću prodajnu izložbu dečjih crteža u više od 20 gradova širom Srbije.

“U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka. Ono što hrabruje jeste stopa izlečenja, koja je kod dece veoma visoka. Međutim, kako bi naši hrabri Superheroji mogli da se izbore i dobiju najvažniju bitku za život – podrška je ono što je ključno na putu do izlečenja. Iz tog razloga je važno da stvaramo društvenu zajednicu koja će biti senzibilisana i osvešćena o problemima sa kojima se suočavaju deca koja se leče i njihove porodice”, kažu u NURDOR-u.

Oni su sitakli da kako bi doprineli tome da kontinuirano organizuju kampanje i akcije za senzibilisanje javnosti, kroz koje se šalje poruka zajedništva i podrške, kao stubova zdrave zajednice koja brine o onima među nama koji ne mogu sami dana 23. septembra na centralnim trgovima u više od 20 gradova širom Srbije biće organizovana prodajna izložba crteža dece iz cele Srbije.

“Odabirom bilo kog crteža biće podržan projekat rekonstrukcije nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od malignih bolesti i njihovim porodicama, koje iz cele Srbije dolaze u Beograd zbog lečenja deteta”, poručuju iz NURDOR-a.

Pročitajte i Fitnes stručnjak Marko iz Vranja trčaće kroz pustinju da pomogne malom Maksimu.