Ove godine finale Miss Environment Serbia 2023. /2024. odrzaće se u Nišu. Za titulu Miss Environment Serbia 2023. /2024. godine boriće se 12 devojaka koje su se plasirale u finale. Devojke će se takmičiti tokom 90 dana i pokazaće znanje u više oblasti, a prvenstveno u oblasti žaštite životne sredine, borbe protiv vršnjačkog nasilja i borbe za bolji status žena u društvu.

Finale će se održati od 15-og do 17-og decembra u Nišu, a superfinale u Restoranu “Vilin” u Nišu 17.12. 2023. godine. Specijalni muzički gost biće Ana Kokić .

“Ne propustite ovaj spektakl na svetskom nivou u Nišu”, kažu organizatori.

Zaštitno lice “Finale Miss Environment Serbia 2023. /2024.” biće Mila Janković iz Niša.

Mila je multimedijalna umetnica koja se osim uspešnog srednjoškolskog školovanja i aktivizma za zaštitu životne sredine bavi i modelingom i manekenstvom i pravi je primer mlade liderke i devojke koja je budućnost Niša, ali i Srbije.

Foto: Privatna arhiva

Ona je ove godine predstavljala Srbiju na prestižnom medjunarodnom takmičenju “Miss Environment International” i tokom dugotrajnog takmičenja uspela je da osvoji Miss Environment Ambasador titulu na svetskom nivou za 2023. godinu. Ona se kroz ovu titulu predstavlja širokim narodnim masama kao Ambasador životne sredine i uticala je na mladje generacije da na pozitivan način čuvaju našu životnu sredinu.

Niš je ove godine pobedio u izboru ostalih gradova za domaćina Miss Environment Serbia, a zaštitno lice koje je predložilo grad Niš za ovo domaćinstvo je upravo svetski Ambasador zaštite životne sredine Mila Janković.

Pročitajte i Nišlijka Mila osvojila dve titule na takmičenju Miss Environment Serbia.