Nišlijka Mila Janković osvojila je dve titule na takmičenju Miss Environment Serbia. Ona je ponela titulu Mis prva pratilja i titulu Mis šarma. Na ovom takmičenju nije presudna samo lepota koja njoj ne nedostaje već i njena razmišljanja i borba za zaštitu životne sredine.

“To je takmičenje drugačijeg tipa, do sada se gledala samo lepota, sada pre svega koliko si zainteresovan za zaštitu životne sredine i pre takimičenja smo imali razne prezentacije i zadatke na tu temu. Svaka od nas je imala svoju temu , moja je bila flora i fauna“, kazala je Mila za SE Serbia News.

Foto: Privatna arhiva ustupljena na koršćenje

Pored tema vezanih za zaštitu životne sredine ove mlade devojke su razgovarale i o vršnjačkom nasilju. Mila je učenica četvrte godine Srednje ekonomske škole i kako kaže ona se u svojoj školi oseća bezbedno.

“Ja se u svojoj školi osećam bezbedno i pored toga što je u jednoj zgradi spojeno više škola. Mi smo se oduvek lepo družili i ne sećam se da je bilo nekih problema“, kaže Mila.

Ona dodaje, da je u Nišu u poslednje vreme pojačana svest o zaštiti životne sredine.

“Može uvek bolje ali sada je čini mi se Grad krenuo u tom pravcu. Dobili smo Centar za reciklažu, mislim da se više vodi računa o tome. Podiže se svest i kod građana i nadam se da će sve to ići u još boljem pravcu“, kazala je ona.  

Foto: Privatna arhiva ustupljena na koršćenje

Mila je čestitala svim učesnicama, nije se nadala da će dobiti dve titule ali smatra da treba sada da nastavi da radi na sebi kako bi postigla još bolje rezultate u budućnosti i na narednim takmičenjima.

“Ovo je moje prvo takmičenje i planiram da nastavim u ovom pravcu, sada sledi put u Belgiju na takmičenju za Mis Belgije, a sledeće godine planiram da se ponovo takmičim na Miss Environment Serbia”, kazala je Mila.

Ona je proučila svim devojkama da veruju u sebe, rade na sebi i da će tako sigurno doći do uspeha.

Rad medija SE serbianews podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“.