Foto: Grad Niš

Grad Niš je i ove godine podržao kampanju Ženskog centra „Milica“ „Daj pedalu raku“ u znak podrške ženama obolelim od raka dojke. Članice Udruženja „Budite uz nas“ akciju su organizovale ispred Gradske kuće.

Rak je izlečiv, poručile su članice Udruženja “Budite uz nas” koje su se zahvalile svima što su deo njihove “ljubičaste porodice” koja svake godine simboličnom vožnjom bicikala daje “pedalu raku” i pozvale sve da podrže zdrave stilove života.

Foto: Grad Niš

Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice Niša je istakla da je cilj kampanje ukazivanje na značaj preventivnih pregleda i samopregleda.

“Rak dojke je izlečiv ako se otkrije na vreme i potrebno je češće govoriti o tome kako bi podigli nivo svesti kod žena o značaju preventivne istakavši da Grad Niš podržava udruženja koja rade na promociji zdravih načina života”, kazala je Davidović.

Statistički podaci su poražavajući i pokazuju da je Srbija na drugom mestu u Evropi po smrtnosti od karcinoma dojke.

Foto: Grad Niš

Dušica Davidović i Irena Joković iz Udruženja “Budite uz nas” pozvale su sve dame da redovno kontrolišu svoje zdravlje i istakle da redovni pregledi spašavaju živote.

Kampanja “Daj pedalu raku” održava se u preko 30 gradova u Srbiji i regionu.

Pročitajte i Centar za devojke: “Femicid mora da se posmatra kao posebno krivično delo”.