Foto: Grad Niš

Manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“ svečano je zatvorena u Nišu besedom ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatana Klokića na svečanosti u Narodnom pozorištu.

Goste je pozdravila i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković. Svečanosti je prisustvovao i ministar bez portfelja zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev.

U ime organizatora manifestacije govorio je šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović. Motiv ovogodišnje manifestacije je bio identitet našeg naroda.

Foto: Grad Niš

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je istakla da samo jedinstvom i sabornošću možemo da sačuvamo identitet našeg naroda sa obe strane Drine, istoriju, kulturnu baštinu, promovišemo turizam i povezujemo privrednike.

Ministar za evropske integracije u Republici Srpskoj Zlatan Klokić je u svom govoru naglasio da je Srbija uvek pomagala Republici Srpskoj, ali da je ta pomoć posebno izražena poslednjih godina.

U umetničkom delu programa organizovan je koncert banjalučke grupe „One tri“.

Foto: Grad Niš

Poslednjeg dana manifestacije, članovi Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske predstavili su prvih pet tomova Enciklopedije Republike Srpske u svečanoj sali ogranka SANU u Nišu.

Na 11. „Danima Srpske u Srbiji“, koju Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji svake godine organizuje sa željom da građanima Srbije predstavi kulturu, umetnost, privredu, nauku i prosvetu Srpske, ove godine je izvedeno 12 programa u 11 gradova Srbije.