Foto: Privatna arhiva

Fitnes stručnjak i motivacioni govornik Marko Nikolić iz Vranja  probaće da trči kroz pustinju u Maroku i pređe 1. 400 kilometara za 15 do 20 dana kako bi podstakao ljude da pomognu malom Maksimu Milenkoviću koji boluje od specifične mutacije gena.

“Pokušaću nešto što NIKO nije do sada kako bi pomogao Maksimu Milenkovicu da primi genetsku terapiju u roku od 15-20 dana probaću da pretrčim pustinju u Maroku od 1.400 kilometara kako bi animirao sve vas da se uključite i prikupimo 80.000€ za Maksima Ne vraćam se dok ne sakupimo novac za lečenje! HAJDE DA KUPUJEMO KILOMETRE. Slanjem SMS 61 na 3800 Kao podrška kupujete moje kilometre. Idemo dobri ljudi još jednom da nekome spasimo život! Svim srcem za Maksima!!”, rekao je Nikolić.

Foto: Privatna arhiva

Ovo nije prva humanitarna akcija koju je on organizovao. Krenuo je u trku iz Niša do Atine dugu 1.000 km kako bi pomogao prikupljanju sredstava za lečenje jednogodišnje Teodore Cvetanović, kojoj je hitno bila potrebna transplantacija koštane srži u Bolonji.

Nakon toga popeo se na vrh Kilimandžar kako bi prikupio sredstva za lečenje Vranjanke Adrijane Simeonove, Nadice Stošić i Snežane Stanković.

Foto: Privatna arhiva

Kako još možete pomoći Maksimu pogledajte na sledećem linku: https://www.budihuman.rs/korisnik/778/maksim-milenkovic

Foto: Privatna arhiva

Pročitajte i Vranjanac Marko Nikolić popeće se na vrh Kilimandžara da bi skupio novac za lečenje tri sugrađanke.