U znak odlučnosti da se suprotstave nasilju nad devojčicama, devojkama i ženama, Centar za devojke iz Niša priključuje se globalnoj akciji “Jedna milijarda ustaje”. Kroz ples i pesmu “Break the Chain” zajedno sa ljudima širom sveta pridružiće se i ovogodišnjoj akciji “Jedna milijarda ustaje”.

Akcija “Jedna milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama” predstavlja najveći međunarodni pokret protiv nasilja, pokrenut 2013. godine kao odgovor na uznemirujuću statistiku Ujedinjenih nacija. Statistika otkriva da jedna od tri žene tokom svog života doživljava nasilje, a cilj akcije je podizanje svesti i delovanje kako bi se ovakav trend zaustavio.

Centar za devojke iz Niša prepoznaje ozbiljnost ovog problema i aktivno se uključuje kako bi doprineo stvaranju društva u kojem su žene sigurne, poštovane i jednake.

Sa trenutnom svetskom populacijom od 8 milijardi ljudi, brojka od preko milijardu žena koje su doživele neki oblik nasilja je poražavajuća. Plesom uz pesmu “Break the Chain”, Centar za devojke želi poslati snažnu poruku zajedno sa milionima ljudi širom sveta da se moramo ujediniti protiv nasilja i raditi zajedno na izgradnji bezbednijeg društva.

Pročitajte i Centar za devojke: “Femicid mora da se posmatra kao posebno krivično delo”.