Nezapamćeno nasilje nad konjem u selu kod Vlasotinca. Vlasnik je čekićem udarao svoju kobilu do iznemoglosti a nakon toga izveo upregnutu u kola među plastenike pa nastavio da je tuče motkom. Srećom slučaj su odmah prijavili očevidci i nadležne institucije i udruženja su odmah reagovala. Na poziv Udruženja Zavod Pit , koje je odmah otišlo na mesto zločina, izašla je i ekipa Zoo Planeta.

Konja je inspekcija predala Udruženju i konja su prevezli do prihvatilišta Zoo Planeta.

“Veterinar je pregledao konja dao adekvatnu terapiju a nakon toga smo pristupili u detaljno kupanje i saniranje daljih povreda. Konj je i dalje u životnoj opasnosti odbija hranu i vodu, ima ozbiljne povrede vilice, njuške, rascepanu usnu, rane ispod brade i na obrazu kao i na temenu glave, levo oko je potpuno zatvoreno. Predstoji nam duga noć kako bi konju pružili što bolju negu”, kazali su u Zoo Planetu.

Foto: Zoo Planet Niš

Ukoliko želite da pomognete povređenoj kobili i ostalim našim povređenim i napuštenim životinjama možete donirati putem žiro računa Udruženja Zoo Planet 105-22423-78 ili putem PayPala: zooplanet.nis@gmail.com