Zbog velike tragedije koja se dogodila danas u Osnovnoj školi u Beogradu Vlada Srbije donela je odluku o trodnevnoj žalosti na teritoriji Srbije. Nastava će u svim školama sutra početi minutom ćutanja. Dani žalosti biće petak, subota i nedelja.

Učenik sedmog razreda ubio je osmoro dece i radnika obezbeđenja, a teško ranio još šestoro dece i nastavnicu. Šestoro dece i nastavnica škole su ranjeni i zbrinuti u Urgentnom centru i Klinici u Tiršovoj.

Učenik K.K. (14) uhapšen je nakon što je i sam pozvao policiju i prijavio zločin.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je na konferenciji za medije da se  događaj dogodio jutros oko 8.40.

“Učenik 7. razreda izvršio je ovaj bestijalni čin prvi put u Srbiji. Prsten obezbeđenja koji je predviđen za škole je postojao i jutros, funkcionisao je i video nadzor i pripadnik obezbeđenja koji je izgubio život, kao i školski policajac koja se nalazila u obilasku“, rekao je Ružić.

Načelnik PU Beograda Veselin Milić kazao je da je dečak planirao ubistvo i da su pronađeni njegovi crteži i spiskovi učenika.

“Dečak je u svom rancu imao još jedan pištolj i tri molotovljeva koktela. U njegovoj sobi policija je pronašla spisak učenika koji su mu bili mete”, rekao je Milić na konfrenciji za medije.

Kako javljaju mediji privedeni su i otac i majka dečaka, a oružije koje je dečak imao bilo je u vlasništvu njegovog oca.