Pruga

Pokret “Kreni-Promeni” pokreće akciju pod nazivom “Ko nas VOZi” sa ciljem otvaranja dijaloga o izmeštanju pruge iz centra grada Niša. Aktivisti, uključujući direktora kampanje Savu Manojlovića i direktorku Marine Pavlić, zajedno sa sugrađanima, istražuju pitanja bezbednosti, buke i ekoloških izazova koje pruge unose, ali i razmatraju alternativne opcije poput tramvaja i biciklističkih staza.

Akcija “Ko nas VOZi” zakazana je za utorak, 27. februara, na Trgu kralja Milana u Nišu, od 15:30 do 17:30 sati. Na štandovima će aktivisti biti dostupni za razgovor sa medijima i građanima, a cilj je pokretanje dijaloga o važnosti izmestanja pruge iz grada.

Iz Pokreta “Kreni-Promeni” poručuju: “Ova akcija je od vitalnog značaja za naš grad i njegove građane, te vas pozivamo da podržite naše napore u stvaranju sigurnijeg i efikasnijeg urbanog okruženja.”

Direktorka Marina Pavlić i direktor kampanje Sava Manojlović biće prisutni na štandovima kako bi sa građanima razgovarali o prednostima izmestanja pruge i alternativama koje mogu doprineti poboljšanju kvaliteta života u Nišu.

“Akcijom ‘Ko nas VOZi’ želimo skrenuti pažnju na pitanje sigurnosti, buke i ekoloških problema uzrokovanih prolaskom vozova kroz grad. Takođe, želimo razgovarati o alternativama kao što su tramvaj i biciklističke staze. Vaša podrška i prisustvo su ključni kako bismo zajedno doprineli promenama koje će unaprediti kvalitet života svih građana Niša.” – naglašavaju iz Pokreta “Kreni-Promeni”.

Pročitajte i Staroplaninsko selo Topli Do simbol otpora i velikog turističkog potencijala.