Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski posetila je ŽFK “Mašinac”, a povod je 100 godina ženskog fudbala u Nišu. Prvu utakmicu devojke su odigrale 2. aprila 1924.godine sa muškim fudbalskim klubom. Tog dana je počela istorija žanskog fudbala u našem gradu

Gradonačelnica Niša Sotirovski je tokom posete klubu i razgovora sa rukovodstvom navela da će u narednih nekoliko meseci Grad pomoći da uslovi u kojima devojke treniraju budu bolji. Prema njenim rečima dogovoreno je da Grad finansijski pomogne klubu da rekonstruiše tribine.

Foto: Grad Niš

Perica Krstić, predsednik ŽFK „Mašinac“ je upoznao gradonačelnicu sa rezultatima koje je klub od osnivanja postigao. Sa ponosom ističu da su pionirke prvakinje države, a seniorke su to bile 24 puta i 15 puta pobednice nacionalnog Kupa. Godine 1989.godine bile su nezvanične prvakinje Evrope. To su trofeji i rezultati koji imponuju.

Klub je osnovan septembra 1970. godine, a 1987. godine se premešta na novi stadion u Delijskom Visu, predgrađu Niša, gde i danas igra svoje utakmice.

Pročitajte i Reprezentativka Srbije u fudbalu: “U početku su mi pričali da fudbal nije za devojčice sada me zovu Verka fudbalerka”.