Foto: Privatna arhiva

Fudbalerka Verica Dimić članica je ženskog fudbalskog kluba “ŽFK radnički 2012” u Nišu i reprezentativka Srbije za devojke do 17 godina, proglašena je i za najbolju sportiskinju 2022. godine u Ćupriji.

“Fudbalom sam krenula da se bavim od svoje 8 godine, pre fudbala bavila sam se atletikom. Htela sam da probam sa fudbalom jer me je oduvek privlačio taj sport i tokom treniranja shvatila sam da imam talenta i da želim da nastavim time da se bavim“, kazala je Verica za SE Serbia News.

Ona je sa svojim timom odigrala kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Protivnice su im bile iz Slovenije , Nemačke i Turske, a odigrala je i prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Švajcerske.

Foto: Privatna arhiva

“Planiram da nastavim da se bavim fudbalom jer je to moja velika ljubav. Želja mi je da nastupim za neki veći klub kao što je Crvena zvezda, a da u budućnosti zaigram i negde u inostranstvu. To bi bio neki moj krajnji cilj, sada treniram često i spremam se za nove utakmice i takmičenja“, kazala je Verica.

Kako je istakla, u početku je imala malo nerazumevanja od strane dečaka koji su mislili da fudbal nije za devojčice ali nakon što je ostvarila zavidne rezultate i to nerazumevanje je prestalo.

“Napravila sam dosta uspeha i zanemarila sam šta drugi pričaju. Sada me svi zovu Verka fudbalerka. U početku im je bilo čudno što žensko trenira fudbal, ali sada su samo ljubomorni jer je upravo žensko postiglo veći uspeh u muškom sportu“, rekla je Verica.

Podrška je, kako kaže, neophodna i ona je ima pre svega u porodici, prijateljima ali i u školi gde joj izlaze u susret kada mora da stigne na važnu utakmicu.

Foto: Privatna arhiva

Ona je želela da poruči svim mladim devojkama koje žele da se bave fudbalom da to i čine, da nikada ne odustaju, da vredno treniraju, da se trude, postave svoje ciljeve i da ih kroz rad i zalaganje ostvare.

“Želim da poručim devojkama da je najbitnije da naporno treniraju jer samo tako mogu doći do uspeha i da naravno veruju u sebe i da vole to što rade“, rekla je Verica.

Pročitajte i Sportska penjačica Staša Gejo: “Ako mladi sportisti imaju podršku, uspeće sigurno – uloga roditelja je ključna”.

Rad medija SE serbianews podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“.