SweetNI

Niški srednjoškolci iz Ugostiteljsko-turističke škole su 2023. godine osnovali kompaniju “SweetNI” sa ciljem stvaranja zdravih proizvoda. Oni su osmislili SweetNI krem kako bi smanjili unos šećera nakon što je njihov istraživački rad otkrio da se šećer prirodno javlja u namirnicama koje sadrže ugljene hidrate, uključujući voće, povrće, žitarice i mlečne proizvode.

Svesni pozitivnog uticaja prirodnog šećera na celokupno zdravlje, tim “SweetNI” je odlučio stvoriti poslasticu bez dodatog šećera kao odgovor na zabrinjavajući trend prekomernog unosa šećera. Često prisutan u sokovima, voćnim jogurtima, kolačima i drugim prerađenim namirnicama, dodatni šećer je postao ozbiljan izazov.

Oni su osmislili SweetNI krem

“Mi smo došli na ideju da osmislimo poslasticu koja neće sadržati dodati šećer, koja će biti hranljiva i zdrava, a istovremeno ukusna. Tako je nastao ‘SweetNI krem’ od žira! Proizvod se sastoji samo od prirodnih sastojaka kao što su brašno od žira, urme, čokolada sa visokim sadržajem kakaa i maslac. Misija ‘SweetNI’ kompanije je da ponudi zdravu varijantu krema sa visokom hranljivom vrednošću i da razvije svest o neophodnosti zdrave ishrane, pogotovo kod dece, i da upozori na štetnost dodatog šećera u ishrani.”

“SweetNI” je, takođe, svestan problema koji proizlaze iz prekomernog unosa ovog štetnog sastojka, posebno u ishrani dece. Zbog toga su kreirali “SweetNI krem od žira”, sastavljen isključivo od prirodnih sastojaka, uključujući brašno od žira, urme, čokoladu sa visokim sadržajem kakaa i maslac.

SweetNI krem

SweetNI krem od žira

Misija kompanije “SweetNI” nije samo pružiti ukusnu poslasticu, već i podići svest o zdravoj ishrani. Tim čine top menadžeri Milica Todorović i Vuk Jovančić, menadžer proizvodnje Luka Marković, menadžer nabavke i prodaje Anđelija Stevanović, menadžer marketinga Sonja Vučić i menadžer finansija Sara Nešić. “SweetNI” predstavlja revoluciju u svetu poslastica – zdrav i ukusan izbor za sve generacije.

Pročitajte i Učenici iz Niša napravili kocku za supu od organskih ostataka: “Želimo da kuvamo zdravo i manje bacamo hranu”.