Roditelji dece koja se leče na Pedijatrijskom odeljenju Opšte bolnice u Aleksincu obratili su se Jeleni Ivković, poznatoj humanitarki iz Aleksinca, koja se nesebično angažuje kroz svoje udruženje “Suncokreti” kako bi rešili dugogodišnje probleme sa lošim stanjem odeljenja i nedostatkom odgovarajućih uslova za lečenje dece.

Jelena Ivković koja je proglašena za naj Aleksinčanku prošle godine zajedno sa Udruženjem građana ” Vera, ljubav, nada” koje vodi Vesna Ilić odmah je prepoznala hitnost situacije i pristupila prikupljanju donacija. Zahvaljujući podršci lokalnih firmi, pojedinaca i angažovanju građana, već su prikupljena sredstva od 300.000 dinara za materijal neophodan za renoviranje prostora.

Trenutni izgled Pedijatrijskog odeljenja u Aleksincu

Kako je istakla potrebno je da se sve renovira, a Pedijatrijsko odeljenje nije zastupljeno planom koji bolnica ima za najavljeno renoviranje te su oni rešili da “uzmu stvar u svoje ruke”.

Odeljenje, koje je godinama bilo zapostavljeno i u lošem stanju, sada će doživeti potpunu transformaciju zahvaljujući podršci zajednice.

Jelena Ivković proglašena za naj Aleksinčanku prošle godine

“Za nekoliko dana skupili smo 300.000 dinara za materijal, koji je neophodan da se ovo odeljenje uredi. Iz Lugana smo dobili dva inhalatora, a u toku je prikupljanje pomoći kako bi se napravila trpezarija za decu koja su na odeljenju, jer su do sada jeli u svojim sobama, na poslužavnicima”, rekla je Ivković za SE Serbia News.

Jelena Ivković izrazila je oduševljenje odzivom građana, ističući da su u rekordnom roku uspeli prikupiti 300.000 dinara za materijal neophodan za renoviranje prostora. Kroz saradnju sa raznim lokalnim firmama i pojedincima, uspeli su obezbediti materijal za krečenje i druge potrebne radove.

Izgled Pedijatrijskog odeljenja u Aleksincu

Uz podršku lokalnih firmi, donacija materijala za krečenje, 50 peškira i drugih potrepština, Udruženje planira renovirati čak 650 kvadrata prostora Pedijatrijskog odeljenja. Inicijativa nije naišla na podršku lokalne samouprave, pa su građani preuzeli inicijativu kako bi obezbedili neophodna sredstva.

“Odeljenje je pri republici, pa u lokalnoj samoupravi nije bilo volje da se pomogne, zato su uskočili građani. I Žandarmerija se uključila. Jednostavno, svi koji su čuli, ili koje smo kontaktirali, dali su svoj doprinos. Ovo je za svu decu koja se leče na odeljenju”, naglasila je Ivković.

Podrška zajednice za Pedijatrijsko odeljenje u Aleksincu

Pedijatrijsko odeljenje Opšte bolnice u Aleksincu decenijama nije prolazilo kroz proces renoviranja, ali zahvaljujući entuzijazmu Udruženja “Suncokreti” i podršci zajednice, uskoro će pružati bolje uslove za lečenje najmlađih pacijenata.

Pročitajte i Niški hirurzi odlučili da besplatno rade vikendom kako bi smanjili liste čekanja.