Niš je danas postao epicentar košarkaškog uzbuđenja, jer po 19. put u svojoj istoriji domaćin je završnice nacionalnog Kupa Radivoja Koraća. Sportska dvorana „Čair” ugostiće osam vrhunskih timova koji će se boriti za prestižni Trofej „Žućkova levica”.

Prvi dan donosi uzbudljive četvrtfinalne okršaje, počevši od duela između čačanskih rivala – Borca i Čačka 94, koji počinje u 17 časova. Tri sata kasnije, na parketu će se suočiti Crvena zvezda i FMP. Sutra su na rasporedu preostala dva četvrtfinalna meča: Vojvodina protiv MEGA i Hercegovac iz Gajdobre protiv Partizana.

Petak je rezervisan za polufinalne mečeve, dok će se u subotu odigrati finala. Grad Niš je za organizaciju ovog sportskog spektakla izdvojio 11 miliona dinara, a svi ljubitelji košarke već su obezbedili ulaznice jer su kompleti za sva četiri dana rasprodati u pretprodaji. Cene ulaznica kretale su se od 5.000 dinara za tribine do 8.000 dinara za parter, zavisno od pozicije.

Kup Radivoja Koraća

Očekuje se puna dvorana ljubitelja košarke iz Niša i okoline, ali i šire, iz gradova juga i jugoistoka Srbije, kao i širom zemlje. Favoriti za osvajanje ovogodišnjeg Kupa su Crvena zvezda i Partizan, ali će se o konačnom ishodu odlučiti tek u finalu.

Timovi su pažljivo odabrali svoje najbolje igrače pred dolazak na završni turnir. Trener Partizana, Željko Obradović, doveo je impresivan sastav Kevina Pantera, Tristana Vukčevića, Zeka Ledeja, Aleksu Avramovića, Balšu Koprivicu, Alena Smailagića, Ognjena Jaramaza, Džejmsa Nanelija, Uroša Trifunovića, Danila Anđušića, P. Dž. Doužera i Frenka Kaminskog, dok trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos, predvodi ekipu od 14 igrača, uključujući i trojicu mladih. Na spisku „crveno-belih” su Stefan Lazarević, Andrej Lučić, Miloš Teodosić, Adam Hanga, Dejan Davidovac, Luka Mitrović, Branko Lazić, Stefan Marjanović, Džoel Bolomboj, Dalibor Ilić, Nemanja Nedović, Rokas Giedraitis, Andrej Kostić i Jago dos Santos.

Kup Radivoja Koraća, koji nosi ime po legendarnom košarkašu, igra se već šest i po decenija, a ovogodišnje takmičenje obećava da će biti uzbudljivo i nezaboravno. Ova tradicija, započeta još davne 1959. godine, i dalje živi zahvaljujući podršci Košarkaškog saveza Srbije i evropske kuće košarke, FIBE.

Pročitajte i Izvučeni parovi četvrtfinalnih utakmica Kupa “Radivoj Korać”.