Foto: Grad Niš

Izvučeni parovi četvrtfinalnih utakmica Kupa “Radivoj Korać”. U četvrtfinalu će se sastati Borac Čačak i Čačak 94, Crvena zvezda i FMP, Mega i Vojvodina i Partizan i Hercegovac.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski prisustvovala je izvlačenju parova za četvrtfinale Kupa „Radivoj Korać“ zajedno sa predsednikom Košarkaškog saveza Srbije Predragom Danilovićem. Ceremoniji žreba prisustvovali su treneri Zvezde i Partizana Janis Sferopulos i Željko Obradović, prvotimci i reprezentativci Srbije, kao i predstavnici svih klubova učesnika.

Kupa "Radivoj Korać

Foto: Grad Niš

Gradonačelnica Sotirovski zahvalila je Košarkaškom savezu Srbije na ukazanom poverenju istakavši da smo u fer atmosferi prošle godine u Nišu obeležili vek košarke, odakle smo ispratili najbolje srpske košarkaše na svetsko prvenstvo i u juniorskoj konkurenciji postali prvaci Evrope.

Za „Žućkovu levicu“ boriće se osam košarkaških klubova, Borac iz Čačka, i Čačak 94, Crvena zvezda, FMP, Mega, Vojvodina, Partizan i Hercegovac.

Trofej brani Crvena zvezda. Finale će se igrati u nedelju od 21 čas.

Uoči izvlačenja parova četvrtfinalnih utakmica Kupa “Radivoj Korać” minutom ćutanja odata je počast preminulom košarkašu i treneru Dejanu Milojević.

Kupa "Radivoj Korać

Foto: Grad Niš

Kup Radivoja Koraća je zvanični naziv nacionalnog košarkaškog kupa Srbije. Ime je dobio u čast Radivoja Koraća, bivšeg jugoslovenskog reprezentativca, koji je poginuo 1969. u saobraćajnoj nesreći blizu Sarajeva. Organizator takmičenja je Košarkaški savez Srbije.

Kup je 2003. dobio ime na inicijativu KK Hemofarm, nakon ukidanja istoimenog evropskog takmičenja i promene imena Savezne Republike Jugoslavije u Državna Zajednica Srbija i Crna Gora. Nakon razdruživanja Srbije i Crne Gore 2006, Kup Radivoja Koraća je postalo ime nacionalnog kupa Srbije. Prema dogovoru iz 2011. godine između KSS-a i FIBA, KSS je podržan da se replika originalnog evropskog trofeja uručuje pobedniku Kupa Srbije. Tako se ovaj pehar “Žućkova levica” dodeljuje pobedniku Kupa od 2013. godine.

Pročitajte i Državnim prvacima košarke u kolicima nisu važne medalje već svaka mlada osoba sa invaliditetom koja se priključi timu (VIDEO).