Narodno pozorište u Nišu bilo je domaćin velikog okupljanja Ujedinjene seljačke stranke (USS), koje je takođe bilo prilika za proslavu 24. godišnjice osnivanja stranke. Milija Miletić, predsednik USS, najavio je odlučno učešće stranke na predstojećim lokalnim izborima u Srbiji, obuhvatajući gotovo sve opštine i gradove, kao i podršku Pokretu za narod i državu, čije osnivanje najavljuje predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Miletić je naglasio važnost očuvanja tradicije, nošnje i vrednosti koje su predstavljale temelje naših predaka, posebno ističući granice naše zemlje. Osvrćući se na osnivanje stranke 2002. godine, istakao je svoju posvećenost i nepromenjenu želju za poboljšanjem života u ruralnim područjima.

“Ne gubim entuzijazam i želju da naša sela i mala mesta na jugoistoku Srbije žive mnogo bolje. To je naš cilj – obezbediti bolje uslove za život seljaka i ljudi iz malih sredina, unaprediti zdravstvenu zaštitu”, naglasio je Miletić.

Vladimir Orlić, visoki funkcioner Srpske napredne stranke, podržao je USS i istakao zajedničke vrednosti poput brige za selo i seljake, te naglasio važnost jedinstva i sloge. On je istakao da su te vrednosti ključne za formiranje slobodne Srbije, podsećajući na ulogu seljaka u stvaranju države.

Konvenciju su pratili predstavnici različitih političkih stranaka, uključujući Srpsku naprednu stranku, Socijalističku partiju Srbije, Zdravu Srbiju, Ruską stranku, Stranku pravde i pomirenja. Kulturno-umetnički program doprineo je atmosferi manifestacije, dok su prisutni gosti imali priliku da čuju političke stavove i izraze kulturnu raznolikost na jedinstven način.

Pročitajte i Čuvar tradicije Svrljiga Filip Savić.