Niška Žandrmerija dodelila paketiće deci koja se leče u Kliničkom centru Niš

Policijski službenici Odreda Žandarmerije u Nišu i ove godine su obezbedili paketiće za decu koja se leče na Odeljenju za dečju hematologiju i onkologiju, kao i na Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju.

Od samog osnivanja, niški Odred Žandarmerije aktivno učestvuje u humanitarnim akcijama, pružajući podršku malim borcima koji se suočavaju sa teškim bolestima. Direktor UKC Niš, Zoran Perišić, istakao je da su Policijski službenici Odreda Žandarmerije i ove godine pokazali svoju humanu stranu, donoseći radost deci ove medicinske ustanove.

Niška Žandrmerija dodelila paketiće deci koja se leče u Kliničkom centru Niš

Foto: SE Serbia News

“Po 11. put, ovi hrabri ljudi, kojima se obraćamo u najtežim trenucima, kada se suočavamo s opasnostima po život, pokazuju svoju nežnu i toplu stranu, istu takvu koju delimo svi mi. Ta topla strana unosi veliku radost u srca dece ove ustanove”, rekao je Perišić.

Perišić je naglasio da je humanost niških žandarmeraca postala tradicija za srpsku Novu godinu, a ovogodišnji paketići su obezbeđeni za 119 dece smeštene u različitim organizacionim jedinicama Kliničkog centra. Osim paketića, donirane su i igračke, kao i štampač za sva odeljenja, uključujući i onkološki blok Klinike za dečije interne bolesti.

Niška Žandrmerija dodelila paketiće deci koja se leče u Kliničkom centru Niš

Foto: SE Serbia News

“Reči zahvalnosti su malo. Trebamo zahvaliti ovim ljudima svakog dana za sve što čine za one koji su ugroženi na bilo koji način”, dodao je Perišić.

Svake godine, Dečija klinika u Nišu hospitalizuje između 8.000 i 9.000 dece, dok desetine hiljada mališana dobijaju različite vrste neophodnih usluga i terapija pruženih od strane ove bolnice. Direktor Perišić je najavio planove za izgradnju nove klinike za psihijatriju dečijeg razvojnog doba.

Pročitajte i Fitnes stručnjak Marko iz Vranja trčaće kroz pustinju da pomogne malom Maksimu.