Spus na Nišavu gumama Pirot

Spust na NIšavi, koji se organizuje svake godine, okupio je veliki broj ljudi koji su uglavnom na gumama plovili rekom. Nakon toga organizovana je i zabava sa penom i vodenim topovima u kojoj su najviše uživali najmlađi.

Spust na Nišavi Pirot
Foto: Grad Pirot

“Ono što je ocena, moglo bi se reći, svih učesnika jeste da je ovaj događaj besprekorno organizovan. Veliki broj spasilaca, kao nikada do sada, bio je ravnomerno raspoređen pored Nišave, rekvizita dovoljno, bez obzira na broj učesnika, a mnogi su sami poneli svoja plovila. Pored toga, na cilju, uzvodno od Golemog mosta kod Dečjeg dispanzera, priređena je izuzetna zabava”, istakli su organizatori.

Spust na Nišavi
Foto: Grad Pirot

Direktor Sportskog centra Pirot, Nenad Đorđević, koji je, kao i prethodnih godina bio direktan učesnik spusta, ima samo reči hvale za sve ono što su uradili njegovi saradnici na organizaciji ove manifestacije. I sam kaže da ne zna koji je ovo spust po redu, ali to i nije važno, važno je da ovaj događaj okuplja veliki brojh ljudi, a ideja ima da se još više unapredi novim programskim sadržajima i, zaista, postane najzanimljivija letnja manifestacija.

Spust na Nišavi Pirot
Foto: Grad Pirot

“Ne znam koji je spust po redu, ali znam da je odlična atmosfera. Napravili smo plažu po uzoru na Pariz , na Senu. Tu je pena parti, platforma kod Ljubavnog mosta sa vodenim topom, imali smo na svakom brzaku po dva spasioca sa položenim kursom i preko 400 učesnika koji su prezadovoljni organizacijom. Mislim da ovaj događaj prerasta u jednu manifestaciju koja će svake godine rasti i postati, zbog keja i Nišave, zaštitni znak celog leta” – izjavio je Đorđević.
On je dodao da je u planu da se manifestacija naredne godine produži i traje dva dana.

Spust na Nišavi Pirot
Foto: Grad Pirot

“Da se, na primer, na Petom brzaku napravi plaža, da se organizuje zabava uz muziku, a u večernjim satima priredi koncert. Ima dobrih i zanimljivih ideja i želja je da se ideje pretvore u delo”, rekao je Đorđević.

Ovu manifestaciju organizuje Sportski centar Pirot, uz podršku grada Pirota.

Pročitajte i Mladi plivač iz Pirota preplivaće reku Savu u dužini od 180 kilometara.