Džon Malkovič dolazi u Zaječar

Džon Malkovič, popularna filmska zvezda svetskih razmera, 8. avgusta gostuje u okviru Zaječarskog kulturnog leta na istorijskom lokalitetu Feliks Romulijana, koje je na Unesco listi svetske kulturne baštine. Čuveni holivudski glumac nastupa u multimedijalnoj predstavi “Paklena komedija- ispovest serijskog ubice“ u pratnji Orkestra Bečke akademije i Vroclavskog baroknog orkestra.

Kako organizatori kažu, ova predstava govori o Džeku Untervegeru, austrijskom piscu i serijskom ubici, poznat kao “ubica iz bečkih šuma“, koji je 1976. godine osuđen na zatvorsku kaznu zbog ubistva osamnaestogodišnje Margret Šafer, a potom je u zatvoru otkrio dar za pisanje, te se autobiografskim romanom “Čistilište ili izlet u zatvor- Izveštaj krivca“ proslavio.

Ulaznice za ovaj događaj su 1.000 dinara i mogu se naći u zaječarskom teatru i prodajnim mestima u Nišu i Beogradu, i na sam dan dešavanja prodavaće se u pozorištu “Zoran Radmilović“, kao i od 18 časova na Feliks Romulijani. Organizator ovog kulturnog događaja je grad Zaječa, Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović“, Narodni muzej Zaječar i “Art link“ iz Beograda.

Program Zaječarskog kulturnog leta na Feliks Romulijani je i te kako bogat. U planu je koncert Bore Dugića, zatim Festival tanga, koncert Pavline Radovanović, koncert Beogradskog džez seksteta i koncert Vonder strings.

Pročitajte i U Srbiji postoji preko 200 vrsta dnevnih leptira, a Miloš iz Zaječara u potrazi za leptirima obišao je ceo Balkan.