Filmski susreti

Festival glumačkih ostvarenja i igranog filma održaće se od 20. do 26. avgusta u Tvrđavi na Letnjoj pozornici. Festival će otvoriti filmovi “Leto kada sam naučila da letim” Radivoja Andrića i “Heroji radničke klase” Miloša Pušića. Nagrada za životno delo “Pavle Vuisić” pripašće glumcu Slavku Štimcu.

Publika će moći da pogleda 13 filmova koji će biti u konkurenciji za nagradu. Svetske premijere u Nišu će imati filmovi “Vučije bobice” Sretena Arsenijevića i “Komedija na tri sprata” Sandre Mitrović.

Premijeru pred niškom publikom imaće filmovi “Heroji radničke klase”, “Strahinja Banović”, “Gejm”, “Usekovanje” i “Heroji”.

Nakon otvaranja festivala u nedelju (21.08.) publika će moći da pogleda film “Vučije Bobice” Sretena Jovanovića i “Nije loše biti čovek” Dušana Kovačevića. U ponedeljka (22.08) “Bilo jednom u Srbiji” u režiji Petra Ristovskog i flim “Nebesa” Srđana Dragojevića.

U utorak (23.08) moćićete da pogledate u Nišu, pod otvorenim nebom, filmove “Mrak” Dušana Milića i “ZLatni dečko” Ognjena Jankovića. Sledećeg dana (u sredu 24.08) filmovi “Strahinja Banović” Stefana Arsenijevića i “Gejm” Ane Lazarević.

U četvrtak (25.08) film “Komedija na tri sprata” Sandre Mitrović.

U petak, 26. avgusta je proglašenje dobitnika nagrada i svečano zatvaranje festivala. Pored takmičarskog dela biće prikazani i filmovi “Minitsra, Ban, Perikle – Tisa Milosavljević” Gorana Stankovića, “Olga” Vladimira Đorđevića i film “To je Toma” Vladimira Ristića.

Kompleti ulaznica biće u prodaji od petka, po ceni, od 2.500 dinara dok će pojedinačne ulaznice koštati 500 dinara. Filmske susrete organizuje Niški kulturni centar i Udruženje filmskih umetnika.

Pročitajte i Filmski susreti u Nišu.