Prva harmonika Sokobanja

Dragana Mirković, Ana Bekuta, Radiša Urošević i druga poznata imena iz sveta muzike gostovaće na 59. Međunarodnom Festivalu “Prva harmonika Srbije, Sokobanja 2022“, koji počinje večeras i trajaće tri dana, od 10. do 12. avgusta.

Kako Turistička organizacja Sokobanje najavljuje, manifestacija se sastoji iz takmičarskog i revijalnog dela, u kome će učestvovati 90 takmičara i 17 izvođača. Finale takmičarskog dela manifestacije održaće se u hotelu “Moravica“ 11. i 12. avgusta, dok će revijalni deo biti održan na Velikoj sceni Letnje pozornice “Vrelo“.

Prva harmonika Sokobanja
Foto: Turistička organizacija Sokobanja

Program festivala na Velikoj sceni Letnje pozornice “Vrelo“:

10. avgust od 20h- nastup pet prvaka, pet dosadašnjih pobednika na Prvoj harmonici, od 21h- koncert Dragane Mirković.

11. avgust 20h- nastup prošlogodišnje pobednice i nastup pobednika mlađih kategorija harmonikaša u kategorijama petlića, pionira, starijih pionira, mlađih juniora i dueta mlađih od 15 godina, potom nastup Ane Bekute, Radiše Uroševića, Biljane Petković i Milene Janković, a specijalni gost je violinista Luka Đorđević.

Festival prva harmonika Sokobanja
Foto: Turistička organizacija Sokobanja

12. avgust 21h- nastup pobenika starijih kategorija takmičara: juniora, seniora i dueta starijih od 15 godina, zatim proglašenje Prve harmonike Srbije, Sokobanja 2022, potom nastupaju: stefan Petrušič, Bane Šević, Vesna Dimić, Marina Stankić i Danilo Živković.

Pojedinačna cena karata iznosi 200 dinara, dok je komplet ulaznica za sve tri večeri 500 dinara i prodaju se u Info centru Turističke organizacije Sokobanja, a na dan festivala mogu se naći na Letnjoj pozornici. Uživo prenos festivala može se pratiti preko RTS-a. Ostale informacije mogu se potražiti na zvaničnom sajtu TOS-a ili u Info centru.

Prva harmonika Sokobanja
Foto: Turistička organizacija Sokobanja

“Prva harmonika“ je jedna od muzičkih manifestacija sa najdužom tradicijom u zemlji, a ideja o njenom nastanku javila se još davne 1962. godine. Odavde su potekla mnoga značajna imena muzičke scene i velike karijere začete su, upravo, učešćem i dobrim plasmanom na ovom festivalu. Među njima su: Branimir Đokić, Miša Mijatović, Kemiš, Vlada Panović, Novica Negovanović, Željko Joksimović itd. Takođe, u revijalnom delu programa od najranijih dana, uvek su nastupale velike estradne zvezde poput Đorđa Marjanovića, Tereze Kesovije, Gabi Novak, Lole Novaković, Miroslava Ilića i dr. a taj trend se i ove godine, učešćem pomenutih izvođača, nastavlja.