Udruženje za zaštitu životinja “Pit” iz Niša uputilo je upozorenje građanima, ukazujući na ozbiljan problem koji se pojavio na nekoliko lokacija u gradu. Naime, kako navode, na području Niša, posebno u delovima kao što su Nitex, Tvrđava i kej, bačen je otrov, što je rezultiralo ozbiljnom pretnjom za kućne ljubimce.

U poslednjih osam dana otrovano je13 pasa, a danas tri vlasnička psa. Udruženje Pit izražava duboku zabrinutost zbog ovog incidenta i apeluje na građane da budu izuzetno oprezni prilikom šetnje sa svojim ljubimcima na pomenutim lokacijama.

Jedna od zabeleženih situacija bila je otrovani vlasnički pas na bedemu iznad pešačkog mosta sa strane Durlana. Građani su upozoreni da budu pažljivi dok prolaze tim područjem, posebno oni koji imaju decu, kako bi izbegli ozbiljne posledice.

Udruženje Pit ističe da su svi incidenti prijavljeni nadležnim organima, a tela otrovanih pasa su poslata na obdukciju kako bi se utvrdilo tačno šta je izazvalo njihovu smrt.

“Leševi svih pasa do kojih smo došli su na obdukciji. Ko zna koliko pasa je otrovano, a da mi nismo obavešteni. Ovo je ozbiljan problem koji zahteva hitnu reakciju i svest građana o opasnostima koje vrebaju na ovim lokacijama”, rekli su u Udruženju Pit.

Udruženje poziva građane da da budu oprezni kako bi zaštitili svoje ljubimce.

Pročitajte i Kobila Aurelia koja je preživelu zlostavljanje dobija novi dom u Salcburgu.