Protest “Niš protiv nasilja” održaće se u petak u 18 časova ispred TC “Kalča”. Najavljeno je da će na protestu govoriti poslanici opozicije.

Građanima će se obratiti Aleksandar Jovanović Ćuta, Nenad Mitrović, Đorđe Stanković, Jelena Milošević i predsednik niškog odbora stranke „Zajedno-moramo“ Slaviša Dinić.

“Karavan slobode kreće kroz Srbiju, a prva destinacija je Niš jer iz Niša sve kreće. Nema slobode bez Nišlija“, kazali su organizatori.

Nakon obraćanja govornika organizovana je protesna šetnja (Nikole Pašića – Sinđelićev Trg – Kralja Stefana Prvovenčanog – Sedmi juli) koja će se završiti ispred Kabineta gradonačelnice.

“Od zahteva protesta se neće odustati. Neće se odustati od borbe za slobodnu, demokratsku Srbiju! Vlast nema sluha ni sposobnosti da se uhvati u koštac sa problemima i sa ogromnim nasiljem koje nas okružuje jer najveći generator nasilja je upravo vlast“, saopštili su organizatori.

Protest organizuju Narodni pokret Srbije, Stranka slobode i pravde, Stranka Zajedno-Moramo, Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

Pročitajte i Protest “Niš protiv nasilja”: “Nišlije pokreću incijativu za besplatne udžbenike”.