Protest  “NIŠ PROTIV NASILJA” zakazan je za petak (01. 09. 2023.godine), ispred Gradske kuće (kabinet gradonačelnika) ul. 7. juli br.2. sa početkom u 19.00 časova. Protest će voditi Danijela Vujošević, građanski aktivista, a govoriće Nebojša Blagotić samostalni policijski inspektor koji je sklonjen sa posla usled savesnog i odgovornog obavljanja istog u znak podrške smenjenim inspektorima Milenkoviću i Mitiću.

“Nakon govora biće organizovana protestna šetnja ulicom 7 juli – Kralja Stefana Prvovenčanog – Sinđelićev Trg – Nikole Pašića do Skupštine Grada Niša, gde će posle obraćanja još jednog govornika biti ostavljena Inicijativa i apel građana za donošenje “Odluke o dodeli besplatnih udžbenika za sve osnovne škole na teritoriji grada Niša”.  Pored navedene Odluke Inicijativa se odnosi i na Predlog da se Rebalansom Budžeta Grada Niša za 2023 sagleda pozicija i obezbede sredstava a novac potrošen za nabavku udžbenika refundira roditeljima”, kažu organizatori.

Protest organizuju: Zajedno – Moramo, Zeleno- levi  front – Ne damo Srbiju, Narodna Stranka, Narodni pokret Srbije, Stranka Slobode i Pravde, Demokratska Stranka Pokret  Slobodnih Građana.

Pročitajte i Deseti protest “Niš protiv nasilja” danas ispred Gradske kuće.