Niška opozicija najavila je deseti po redu protest “Niš protiv nasilja” koji će se održati u 19 časova ispred Gradske kuće (kabinet gradonačelnice) ul. 7. juli br.2.

“Protest će voditi Danijela Vujošević, građanski aktivista a govoriće profesori i predavači: Dejan Petrović, Marija Krstić i Sunčica Ivanović”, najavili su organizatori.

Protest organizuju: Zajedno – Moramo, Zeleno- levi  front – Ne damo Srbiju, Narodna Stranka, Stranka Slobode i Pravde, Demokratska Stranka.

 Zahtevi građana u Nišu su isti kao i zahtevi građana i opozicionih stranaka na protestima u Beogradu i Novom Sadu kao i drugim gradovima.

Učesnici protesta će traže smenu Saveta REM-a, kao i “gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti, podmetačine i kontinuirano krše novinarski kodeks”. Traže oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama “koje sluđuju građane, truju i promovišu nasilje – Pink i Hepi TV, zatim hitno ukidanje rijaliti programa” kao i “institucionalnu odgovornost i smenu ministra policije Bratislava Gašića, šefa BIA Aleksandra Vulina, kao i direktno odgovornih “za urušeni sistem i neadekvatno reagovanje nadležnih”, te “hitno zasedanje Narodne skupštine na kojem bi se razmotrila odgovornost republičke Vlade i bezbednosna situacija u zemlji”.

Pročitajte i Počeo protest “Niš protiv nasilja”.