Nišlije su se okupile u 18 sati na centralnom gradskom trgu kako bi iskazali solidarnost sa porodicama ubijenih u tragedijama koje su se desile u predhodnom periodu. Okupljeni nose transparente na kojima piše “Niš protiv nasilja” , “Solidarnost sa porodicama ubijenih” , “Zabranite puške, deca žele da žive”.

Okupljenima se obratila ispred Unije prosvetara profesorka Gordana Arsić i stihovima Dositeja Obradovića “Vostani Serbije” pozvala okupljene u mirnu šetnju do Skupštine grada.

Foto: SE Serbia News

Zahtevi građana u Nišu su isti kao i zahtevi građana i opozicionih stranaka na protestima u Beogradu i Novom Sadu kao i drugim gradovima.

Učesnici protesta će traže smenu Saveta REM-a, kao i “gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti, podmetačine i kontinuirano krše novinarski kodeks”. Traže oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama “koje sluđuju građane, truju i promovišu nasilje – Pink i Hepi TV, zatim hitno ukidanje rijaliti programa” kao i “institucionalnu odgovornost i smenu ministra policije Bratislava Gašića, šefa BIA Aleksandra Vulina, kao i direktno odgovornih “za urušeni sistem i neadekvatno reagovanje nadležnih”, te “hitno zasedanje Narodne skupštine na kojem bi se razmotrila odgovornost republičke Vlade i bezbednosna situacija u zemlji”.

Pročitajte i MUP: Pozivamo građane koji poseduju nelegalno oružje da ga predaju najbližoj policijskoj stanici.