Treći po redu protest “Niš protiv nasilja” održaće se u subotu (23. juna) u 18 časova kod Skupštine grada. Kako su najavili organizatori, ovog puta, građani će prošetati novom rutom.

“Ovaj put, šetaćemo od Skupštine grada Niša, Sinđelićevim trgom do Suda, a zatim Voždovom ulicom do Crvenog pevca,  odatle ulicom Vojvode Mišića do kružnog toka kod t.c. Delta Planet, a zatim Bulevarom Nemanjića i ulicom 7. jula do Gradske kuće“, kažu organizatori.

Gradski odbor “Zajedno za Niš”

Dodaju da će pored uobičajenih poruka usmerenih protiv nasilja i primitivizma, ovaj put nositi i državne zastave Republike Srbije, a žrtvama beogradskog i mladenovačkog zločina odaće počast simboličkim puštanjem 18 sivih balona u nebo iznad Niša.

“Kao i prethodna dva puta, skup će biti dostojanstven i nenasilan i poruke koje promovišu nasilje, mržnju i netoleranciju nisu dobrodošle. Gradonačelnici koja „ne vidi razlog“ zašto se okupljamo i koja nas je prošli put izbrojala svega 1250, poručujemo da ovaj put pažljivije broji, a sve svoje sugrađane i sugrađanke pozivamo da joj svojim prisustvom otežaju brojanje. POKAŽIMO SVIMA KOLIKO NAS IMA”, ističu iz Gradskog odbora “Zajedno za Niš”.

Protest organizuju: Zeleno- levi  front – Ne damo Srbiju, Zajedno – Moramo, Narodna Stranka, Stranka Slobode i Pravde, Demokratska Stranka, Pokret Slobodnih Građana.

Pročitajte i https://seserbianews.rs/poceo-protest-nis-protiv-nasilja/.