Grad Leskovac je i ove godine za male maturante, odnosno svršene osnovce, organizovao žurku. Tradicionalno, učenicima generacije gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je uručio bicikle.

“Ovu svečanost organizujemo četvrti put zaredom i izuzetno mi je drago što svake godine okupimo veliki broj budućih srednjoškolaca. Kao i prethodnih godina učenici generacije svih osnovnih škola na teritoriji grada na poklon će dobiti bicikl. Njima čestitam na postignutim rezultatima i želim da sa predanim radom nastavite i u srednjoj školi, jer se posvećeni rad i činjenica da ste se istakli uvek vrednuju”, kazao je Cvetanović.

Foto: Grad Leskovac

On je čestitao svoj deci na završenoj osnovnoj školi i rekao da je uveren da će u nastavku školovanja ostvariti još bolje uspehe.

“Nadam se da u vašim budućim planovima i nakon završetka srednjoškolskog i visokog obrazovanja vidite i Leskovac, vaš rodni grad, koji je uvek vaša podrška i uvek ponosan na sve vas”, rekao je Cvetanović.

Kako se ističe na sajtu Grada Leskovca, u ime učenika generacije koji su dobili bicikle kao poklon od strane Grada Leskovca, obratila se Nikolina Trajković, učenica generacije OŠ Milutin Smiljković u Vinarcu koja se zahvalila gradonačelniku Cvetanoviću zbog ogromne podrške tokom čitavog školovanja, nagrađivanja za uspehe i žurke za pamćenje.

Foto: Grad Leskovac

“Mi smo ove godine završili jedno bitno poglavlje u našem školovanju i nadam se da će svako od nas na najbolji mogući način znati da nagogradi strečeno znanje. Mojim vršnjacima želim da ostvare svoje ciljeve, a našem gradu da dobije buduće lekare, profesore, sudije i zanatlije, čijim će se dostignućima ponositi.“

I savet grada za bezbednost u saobraćaju je učenicima generacije uručio pakete.

Pročitajte i Učenici Muzičke škole iz Niša oduševili prolaznike u Obrenovićevoj ulici.