Narodni poslanik Đorđe Stanković rekao je da mladi nisu sigurni u svoju budućnost u Nišu ali i da je Niš kompletan grad koji nije dobro definisan te da je potrebno da se postave zajednički ciljevi da bi se ispunio potencijal ovog grada kako bi mladi ostali i gradili svoj život u Nišu.

“Misilm da mladi nisu sigurni u svoju budućnost u ovom gradu, mislim da nisu sigurni da li je perspektiva u Nišu ili je perspektiva u Beču ili Beogradu ili bilo gde slično. Oni ne vide kompletnost ovog grada, a on jeste kompletan samo jednostavno to nije dovoljno dobro definisano na kraju karajeva ova vlast se ne trudi da to dokaže. Iz tog razloga ćemo mi morati da se potrudimo da im predstavimo da ovaj grad može da bude kompletan ukoliko se svi potrudimo“, rekao je Stanković za SE Serbia News.

Prema njegovim rečima, pojam mladi obuhvata sve one 15 do 30 godina tako da su i problemi mladih različiti kao i njihova interesovanja i potrebe. Jedan od problema je svakako problem sa zapošljavanjem.

Foto: SE Serbia News

“Oni imaju popuno različite ciljeve , potpuno različite ambicije, popuno različite probleme. Naravno ja kao neko ko je ispred njih, u tom smislu jer sam 1989. godište, mogu da iz svog ličnog iskustva kažem šta sam i na koji način prebrodio kada sam bio u njihovim cipelama. Ono što je važno je da napravimo jedan konsenzus, da pre svega, svoj grad ne napuštaju, da se na neki način trude da svoj grad grade i tu viziju moramo da imamo zajedno  kako bi svi išli ka istom cilju. Kada budemo krenuli na taj način, mislim da će to biti prava stvar“, rekao je Stanković.

Kako je dodao, Niš mora da se osloni na mlade ljude i na nove generacije.

“Ja dolazim iz omladinskog aktivizma i pre svega mi je cilj da se time bavim i ubuduće moramo da razgovaramo i radimo sa mladima na svim mogućim poljima jer pre svega mladi moraju da učestvuju u stvaranju jednog novog Niša“, zaključio je Stanković.

Kako je dodao, da bi bilo više mladih koji donose odluke oni moraju da se motivišu i da se aktiviraju na polju politike i nakon što steknu iskustvo mogu da učestvuju u procesu donošenja odluka.

Pročitajte i Aktivistkinja i master komunikologije Sanja Stevanović: “Više prostora u medijima za mlade”.

Rad medija SE serbianews podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“.