Foto: El Hoda

Domaća kompanija „NeoMedika” iz Niša uskoro počinje proizvodnju hematoloških reagenasa u Egiptu, što je prvi transfer visoke medicinske tehnologije, posebno u oblasti „In-vitro“ dijagnostike, iz Srbije u Egipat. Ovim korakom, “NeoMedika” postavlja novi standard u transferu medicinske tehnologije iz Niša u Egipat, otvarajući put za globalnu prepoznatljivost i liderstvo niške kompanije u oblasti medicinskog inoviranja.

“NeoMedika” postaje pionir u transferu visoke medicinske tehnologije iz Srbije u Egipat, fokusirajući se na proizvodnju hematoloških reagenasa u saradnji sa lokalnim partnerom “El Hoda”. Ovaj korak označava značajan prodor na egipatsko tržište i pozicioniranje “NeoMedike” rame uz rame sa svetskim tehnološkim liderima.

“Reagensi će nositi brend “NeoMedika” i proizvoditi se u najsavremenijim proizvodnim pogonima “El Hoda”, uz podršku UPA za plasman na egipatsko tržište i izvoz u susedne zemlje. Kompanija će preneti svoje bogato iskustvo i znanje u Egipat, garantujući visok kvalitet proizvedenih reagenasa”, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Saradnja između “NeoMedike”, njenog distributera “El Hoda” i Egipatskog ministarstva zdravlja traje od 2016. godine, a potpisani ugovor predstavlja vrhunac dugogodišnje uspešne partnerske veze.

Svečanosti su prisustvovali visoki zvaničnici egipatske vlade, ambasador Srbije u Egiptu Miroslav Šestović sa saradnicima, predstavnici ambasada Kine, Velike Britanije, Južne Koreje i Francuske, kao i delegacija kompanije “El Hoda”. Ovaj događaj obeležava ne samo poslovni trijumf već i jačanje diplomatskih veza između Srbije i Egipta u oblasti medicinske industrije.

Pročitajte i Tri učeničke kompanije sa juga Srbije plasirale se na nacionalno takmičenje.