Moto skup

U okviru manifestacije Grdeličko leto održan je Moto skup na kome je učestvovalo preko 300 bajkera iz cele Srbije kao i Muzičko poetsko veče.

Moto skup je održan na bazenu u Grdelici, a za okupljene meštane i bajkere je upriličen je koncert lokalne grupe “Flešbek”. Moto skup je otpočeo minutom ćutanja zbog nesrećno nastradalog sugrađanina.

Direktor Doma kulture u Grdelici Marko Trivunić zahvalio se svima koji su došli u Grdelicu i svima koji su podržali rad Doma kulture. Podsetio je da je ove godine održan koncert Miroslava Ilića, koncert grupe Kerber, Sajam vina i roštilja i da ih očekuju još brojne manifestacije poput Grčke večeri i koncerta Bojana Marovića.

Moto skup
Foto: Maja Kostić

“Pozivam sve da dođu na Grdeličko leto i da posete bazen u Grdelici koji radi svakoga dana od 10 do 18 časova”, rekao je Trivunić.

Gradski većnik Aleksndar Pejčić je pozdravio sve okupljene i zahvalio se bajkerima koji su došli u Grdelicu.

“Kod bajkera nema socijalnih razlika i radnik i doktor i ekonomista svi su na motoru i svi idu ka istom cilju. Nikada veći skup na Grdeličkom letu nije bio i nadam se da ćemo se sledeće godine ponovo sresti na ovom istom mestu”, rekao je Pejčić.

Moto skup
Foto: Maja Kostić

Najmlađi bajkeri koji su posetili Grdeličko leto su Marko Cvetković i Vaslije Popović oni su ponosno pokazali svoje motore.

“Vozim pite bike od pre godinu dana, ima 125 kubika. Moji roditelji su mi kupili motor, jer obožavam motore. Živim u selu pored Grdelice i prošle godine sam posetio Moto skup”, rekao je Marko.

Vaslije je dodao, da je i njegov motor pite bike, sa nešto manjom kubikažom koji razvija brzinu do 80 kilometara na čas.

Moto skup Grdelica
Foto: Maja Kostić

U Grdelici je sinoć održano i Muzičko poetsko veče. Na muzičko poetskoj večeri nastupili su članovi neformalne grupe Poezija 016 i udruženja Lemus.

Foto; Dom kulture Grdelica

U muzičkom delu večeri nastupio je Boško Stojiljković, dok su svoje stihove i kratke priče kazivali: Snežana Janković, Violeta Grujić, Svetlana Stojiljković, Vesna Ristić, Isidora Vučković, Ljubiša Ilić, Zoran Jovanović, Dragana Miljković, Mimica Stefanović Kostić, Rozalija Kokotova, Mihajlo Stojanović, Jana Jovanović, Miroslava Mitić, Marija Pešić, Jovan Dimitrijević, Saša Miljković i Bosanka Zdravković.

Pročitajte i Preko 200 učesnika na Grdeličkoj regati plovilo je Južnom Moravom čamcima, improvizovanim plovilima, gumama.