Leskovačke nindže

Na drugom međunarodnom Tanto Kumite turniru (borbe noževima), koji je organizovan u sklopu tradicionalnog Ninđucu kampa Grza 2022., na čelu sa Blažom Nastov, Buđinkan Šihanom 15. Dan, leskovački takmičari su osvojili čak 6 plasmana, u četiri kategorije, dok su dva člana osvojila prvo mesto.

“Nagrade su značajne članovima našeg kluba zato što imaju prilike da predstave svoj grad u najboljem svetlu. Svaka osvojena nagrada je podsticaj za dalje treninge i za usavršavanje naše veštine. Ninđucu je kompleksna ratnička/vojna veština i kao takva nema prilike za sportsko takmičenje u njoj. Ali, mi se takmičimo u pojedinačnim aspektima veštine, koje kada se skupe, nazivamo Višeboj, nalik na onaj u vojsci RS”, rekao je za SE serbianews Vladimir Stevanović.

Kako je dodao, njihov klub je poslednjih godina, uglavnom, posećen od strane učenika osnovnih i srednjih škola, zato što je veština veoma raznovrsna i dinamična.

Leskovačke nindže
Foto: Privatna arhiva

” Treniramo u sali i u prirodi (šuma, planina, pećina, jezero itd.) a to mladima pruža priliku da dožive najraznovrsnija iskustva i avanture, kakve i dolikuju nindžama”, rekao je Stevanović.
U kategoriji Seniori (muškarci), prvo mesto osvojio je član Ninđucu kluba Buđinkan Leskovac, Aleksa Đokić. Drugo mesto je osvojio Andrija Zdravković, a treće Marko Anđelković, obojica takođe članovi Ninđucu kluba Buđinkan Leskovac.
U kategoriji Master (muškarci), prvo mesto osvojio je Vladimir Stevanović, instruktor Ninđucu kluba Buđinkan Leskovac.U kategoriji Juniori (devojke), Srna Krčmarik, članica Ninđucu kluba Buđinkan Leskovac je osvojila drugo mesto, dok je u kategoriji Juniori (dečaci), Luka Pavlović, član Ninđucu kluba Buđinkan Leskovac, osvojio je treće mesto.

Pročitajte i Srpski “Ledeni čovek” osvaja planinske vrhove samo u šortsu.