Dragan Milić Kardiohirurgija Niš

Nakon dobijanja pozitivnog mišljenja od strane Komisije za pisanje referata za njegov izbor u zvanje redovnog profesora, profesor Dragan Milić, istaknuti hirurg sa Klinike za kardiohirurgiju, ne krije svoju ozbiljnu zabrinutost povodom niza sumnjivih postupaka koje primećuje u vezi sa svojim profesionalnim napretkom na Medicinskom fakultetu u Nišu.

Umesto očekivanog nastavka procesa nakon pozitivnog referata, Milić se suočio s neočekivanim zastojima i nedoumicama u vezi s procedurama koje su mu nejasne i koje bacaju senku na dosadašnji tok događaja.

“Dešavanja na fakultetu su i dalje tragikomična situacija. Iako je dekanka Medicinskog fakulteta u Nišu, prof. dr Dobrila Stanković Djordjević, bila u obavezi po Zakonu da stavi Izveštaj na uvid javnosti u roku od 5 dana, ona to nije učinila do dana današnjeg”, naglašava Milić putem svojih društvenih mreža.

Istovremeno, Dragan Milić hirurg klinike za Kardiohirurgiju u Nišu iznosi ozbiljnu zabrinutost zbog zakazivanja sednice Katedre za hirurgiju, tvrdeći da postoji namera ne samo da se ospori pozitivno mišljenje prethodne komisije, već i da se nepravilno formira nova komisija.

Situacija postaje još ozbiljnija s obzirom na planirani datum 10. aprila 2024., kada se, prema rečima profesora Milića, može očekivati da ostane bez zvanja i posla na Medicinskom fakultetu. Ova odluka, kako ističe, mogla bi imati ozbiljne implikacije po status Klinike za kardiohirurgiju.

“Plan o prestanku rada klinike zbog nedostatka reagenasa nije uspeo, pa sada prelaze na plan B – da profesor sa tri specijalizacije (opšta hirurgija, vaskularna hirurgija i kardiohirurgija) ostane bez posla i mogućnosti da uči studente i mlade lekare. Sjajan uspeh Medicinskog fakulteta u Nišu”, izjavio je Milić.

U svetlu ovih događaja, profesor Milić ostaje čvrst u nameri da brani svoja prava i integritet, uprkos pretnjama da će biti izbačen ne samo sa fakulteta, već i iz Niša.

“Teško gospodo, Niš nije samo vaš grad. Pomalo je i moj…”, zaključuje Milić, ostavljajući otvoren prostor za dalji razvoj situacije i reakcije na ovu kontroverznu situaciju na Medicinskom fakultetu u Nišu.

Pročitajte i Na Klinici za kardiohirurgiju u Nišu nema više liste čekanja kao ni zakazivanja.