Klinika za kardiohirurgiju Niš

Direktor kardiohirurgije profesor doktor Dragan Milić rekao je da na ovoj klinici nema više liste čekanja kao ni liste zakazivanja tako da će svi pacijenti biti odmah primljeni nakon uputa na Klinici za kardiohirurgiju.

“Od danas Klinika za kardiohirurgiju u Nišu ne samo da nema listu čekanja već nema ni listu zakazivanja! To praktično znači da bolesnici više neće čekati na kardiohirurške operacije već će klinika čekati pacijente. Svako ko bude prošao anesteziološku ambulantu sa odgovarajućom preoperativnom pripremom biće primljen na kliniku odmah istog dana radi operativnog lečenja”, kazao je Milić.

Kako je dodao, ponosan je i zahvalan osoblju klinike koje je tokom ove godine radilo volonterski ukupno 44 dana vikendom kako bi se ostvario ovaj cilj.

“Od početka godine do danas na klinici je obavljeno gotovo 15.000 pregleda, hospitalizovano preko 1.000 bolesnika i operisano blizu 700 pri čemu je intrahospitalna stopa smrtnosti 2.5%”, kaže Milić.

Pročitajte i https://seserbianews.rs/nakon-12-uzastopnih-radnih-vikenda-nema-vise-lista-cekanja-na-klinici-za-kardiohirurgiju-u-nisu/.