Zoran Đinđić

Foto: Demokratska stranka

Danas, grad Niš odaje počast premijeru Srbije Zoranu Đinđiću povodom 21. godišnjice njegovog tragičnog ubistva. Demokratska stranka i Koalicija “Niš moj grad” organizuju zajednički događaj koji će okupiti građane u šetnji od Trga kralja Milana do Saborne crkve.

Demokratske stranke i Koalicije “Niš moj grad” pozvala je građane da se u 15 sati pridruže šetnji koja će započeti na Trgu kralja Milana. Dok će 16 sati biti pomen ispred Saborne crkve, gde će prisutni imati priliku da odaju počast preminulom premijeru.

Demokratska stranka naglašava važnost ujedinjenja u sećanju na Zorana Đinđića i poziva poštovaoce ubijenog lidera da se pridruže ovom svečanom trenutku. Koalicija “Niš moj grad” ističe značaj zajedništva, posebno na dan kada se sećamo Đinđićevog tragičnog stradanja.

Miodrag Stanković iz Koalicije “Niš moj grad” podseća na prošlogodišnju inicijativu o izgradnji spomenika Zoranu Đinđiću, naglašavajući kontinuitet poštovanja prema njegovom nasleđu.

Građani s poštovanjem i iščekivanjem prate ovaj događaj, čime žele da očuvaju uspomenu na premijera koji je ostavio dubok i neizbrisiv trag u istoriji Srbije.

Pročitajte i Protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu: “Studenti na čelu kolone”.