Zgrada mesne kancelarije “Božidar Adžije” biće rekonstruisana i adaptirana u vrtić u kome će moći da boravi 110 mališana. Radove će finansirati Grad Niš i Fondacija Novak Đoković.

Ovaj vrtić je planiran za boravak 110 mališana, rok za izgradnju je 60 radnih dana, a radi se od 450 kvadrata prostora gde će četiri grupe moći da budu smeštene” , kazao je Dušan Radivojević iz Kancelarije za Lokalni i Ekonomski razvoj.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski istakla je da će u rekonstrukciju nekadašnje mesne zajednice biti uloženo 43 miliona dinara plus oprema koju će donirati Fondacija Novak Đoković.

Foto: screenshot Zvanična stranica Dragana Sotirovski

“Nadam se da će ovo značiti pre svega porodicama koje žive u našoj najvećoj opštini Medijana. Naravno tu nećemo stati naš cilj je da liste čekanja svedemo na nulu i ono što je najvažnije da nastavimo da plaćamo subvencije, da dotiramo roditeljima do pune cene iznosa. Tu smo da pomažemo maksimalno roditeljima i zato smo odlučili da Divljana sutradan uđe u krug ustanova koje mogu da daju subvencije posebno za školu u prirodi i na tome intezivno radimo”, kazala je Sotirovski.

Pročitajte i Održan dijalog mladih sa Kabinetom gradonačelnice Niša: Mladi govorili o vršnjačkom nasilju, bezbednosti, rodnoj ravnopravnosti.