Iva Petrović iz Niša prva je na svetskoj rang – listi u tekvondou u kategoriji juniorki do 63 kilograma. Ivu u narednom periodu očekuje i Prvenstvo Evrope.

“Sada treniramo, imamo Državno prvenstvo za vikend , a nakon toga slede pripreme za Prvenstvo Evrope za juniore. Međutim, Iva se obzirom na razultate kvalifikovala i za Prvenstvo Evrope za mlađe seniore. Najmlađa je u tom uzrastu i uspela je da se kvalifikuje tako da nas očekuju dva velika turnira u Estoniji i Bukureštu”, rekao je za SE Serbia News trener Vladan Nikodijević.

Kako je pojasnio svetska rang lista se formira na osnovu bodova koji se skupljaju na velikom broju Međunarodnih turinira na kojima je Iva imala zapažene uspehe.

Foto: Privatna arhiva

Tekvondo klub Asteriks iz Niša je jedan od najboljih klubova u Srbiji i pored Ive brojni mladi talentovani ljudi beleže značajne rezultate.

“Kada je Iva osvojila Prvenstvo Evrope, iste godine i naša Maša Nešić osvojila prvo mesto, zatim i Tina Ninić iz našeg kluba beleži jako dobre rezultate koja je peta na rang listi u uzrastu kadeta. Na svetskoj rang listi se nalazi i Matija Tončić kao i mnogi drugi naši članovi”, rekao je Nikodijević.

Pročitajte i Sportska penjačica Staša Gejo: “Ako mladi sportisti imaju podršku, uspeće sigurno – uloga roditelja je ključna”.