Forum mladih naučnika

Foto: Forum mladih naučnika

U jubilarnom desetom izdanju Foruma mladih naučnika pod sloganom “decenija znanja”, Humanitarna organizacija “Nađi Raula” iz Niša, uz podršku porodice Milić i partnera, organizuje celonedeljni događaj u maju. Ideja je da se tokom te nedelje održe raznovrsne aktivnosti koje podržavaju mlade naučnike, kulminirajući velikim forumom krajem nedelje.

Osnivač Foruma i globalni direktor H.O. “Nađi Raula”, Jovan Milić, ističe da je Forum počeo kao inicijativa učenika Mašinsko-tehničke škole “15. maj” u Nišu, te je sada ponosan što se održava deseti put. Naglašava da je suština Foruma oduvek bila promovisanje mladih talenata i inspiracija u doba globalne apatije.

Ovogodišnji Forum posebno će istaknuti mlade talente putem panel diskusija i izložbe pod nazivom “Forum mladih naučnika kroz godine”. Izložba će prikazati fotografije i holograme koji predstavljaju istorijat foruma i sve one koji su doprineli njegovom uspehu tokom protekle decenije.

Tokom protekle decenije, preko 50 mladih i talentovanih pojedinaca imalo je priliku da se predstavi kroz Forum, dok je preko 1.800 posetilaca prisustvovalo ovom događaju. Mediji su više od 572 puta izvestili o Forumu, naglašavajući njegov značaj za promociju naučnih dostignuća i talenata.

Centralni deo ovogodišnjeg Foruma biće panel diskusija “Kaldrmom Znanja”, koja će se fokusirati na položaj talenata, mogućnosti za napredovanje i vrednosti u društvu.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da se prijave za učešće putem sajta Humanitarne Organizacije “Nađi Raula”. Imena govornika biće objavljena u aprilu, zajedno sa celokupnim programom Foruma.

Pročitajte i Forum mladih naučnika u Nišu otvorila prva dama Srbije i poručila mladima da streme ka velikim snovima.